"U maju niko nije vjerovao u Đokovića"

dec 06, 2018 - 20:33:44 Autor: Kategorija: Tenis
"Nekoliko nedjelja pošto smo se ponovo ujedinili, Đoković me je pitao da li će ponovo imati šansu da osvoji Grend slem", rekao je Fil Grič

Fil Grič, kondicioni trener Novaka Đokovića, izjavio je da u maju niko nije vjerovao da srpski teniser može da završi godinu na prvom mjestu ATP liste.

Austrijanac se, podsjetimo, vratio u Đokovićev tim u aprilu.

"Nekoliko nedjelja pošto smo se ponovo ujedinili, Đoković me je pitao da li će ponovo imati šansu da osvoji Grend slem. U maju niko od nas nije mislio da je to moguće. Đoković je bio u porblemu", rekao je Grič, pa dodao:

"Mnogo toga je nedostajalo Novaku. Nije bio fizički spreman, a nije radio ni na pojedinostima. Prije svega, imao je mentalni problem, jer nije znao gdje je", kazao je Grič.

A onda, rad je dao rezultate.

"Radili smo naporno na svakom aspektu. Prije svega, pronašao je inspiraciju, fokus. Znao je da mora da uloži više, to je i uradio. Živio je po pravilima tenisa. Znao je da ako želi da sruši rekorde, mora to da uradi uskoro. Na kraju krajeva, ima 31 godinu", podsjetio je Grič.

U međuvremenu, Đoković je osvojio trofej na Vimbldonu, potom i na US Openu, a kompletirao je i Zlatni masters titulom u Sinsinatiju.

Komentari
 • Standardno
  • Like
  • Dislike
  • Najnoviji
  • Najstariji

Security code Osvježi

 1. Najnovije
 2. Najkomentarisanije
 3. Najčitanije
 4. Šansa preporučuje

Facebook